Dirigente instaporkest

Laura Dechamps

Laura Dechamps startte als 12-jarige haar muzikale loopbaan in ons orkest. Ze volgde notenleer- en instrumentlessen aan het Stedelijk Conservatorium van Leuven waar ze afstudeerde als dwarsfluittiste en slagwerkster.

 

Als muzikante deed Laura in de loop der jaren heel wat ervaring op bij ons maar ook bij diverse andere orkesten zoals K.H. De Ware Vrienden uit Kortrijk-Dutsel, K.F. Kunst en Vermaak uit Ourodenberg, het harmonieorkest van het Stedelijk Conservatorium te Leuven en het Vlaams JeugdHarmonie Orkest waar ze momenteel ook voorzitster is.

 


Sinds juni 2013 nam Laura geregeld het dirigeerstokje op van ons instaporkest. Na een opleiding door onze toenmalige dirigent en een professionele beoordeling, werd ze in mei 2014 officieel aangesteld als dirigente van ons instaporkest. Dat doet ze sindsdien met veel enthousiasme en mooie muzikale resultaten. Steeds gedreven om bij te leren, ging ze ondertussen ook al eens proeven van de professionele dirigentenopleiding aan de Muziekacademie van Genk.