Hoeveel kost het om een instrument aan te leren?

Muzieklessen aan het SLAC/Conservatorium 

(gesubsidieerde muziekschool)

35 tot 80 euro per jaar. Als je jonger bent dan 19 jaar, je voor een instrument kiest dat past binnen ons orkest en je de intentie hebt om toe te treden tot ons orkest, betalen we je eerste 4 jaren (graad 2) inschrijvingsgeld aan de muziekschool volledig terug. Bij gerede twijfel over de toetredingsintenties behoudt het bestuur wel het recht om dit te weigeren.

 

Muzieklessen bij het harmonieorkest Sint-Maurus

De eerste twee instrumentlessen bieden we je gratis aan als try-out. Nadien betaal je maximum 15 euro per instrumentles van 30 minuten (privéles). De exacte prijs wordt bepaald door de lesgever.

 

Theorielessen worden slechts gegeven vanaf een vijftal deelnemers. Vanaf het volgende schooljaar (september) hebben de leerlingen de keuze of ze muzieklessen gaan volgen aan het Conservatorium of enkel verder oefenen op hun instrument. De theorielessen kunnen dus gezien worden als een initiatiecursus in aanloop naar muzieklessen aan het Conservatorium. De lessen kosten 20 euro per uur, te verdelen over het aantal deelnemers.

 

Aangezien wij geen constante lesstructuur hebben, zijn al onze lessen onder voorbehoud van de beschikbaarheid van een leerkracht en/of instrument.

 

Repetities instap- en harmonieorkest Sint-Maurus

Deelname aan de repetities is volledig gratis.

 

Instrument

Er zijn drie mogelijkheden:

  1. Je kan voor slechts 5 euro per maand een oefeninstrument huren van ons orkest als je muzikant bent of wordt bij onze vereniging (in één keer jaarlijks te betalen). Periodiek onderhoud en reparaties te wijten aan normale slijtage gebeuren op onze kosten.
  2. Je kan een instrument huren bij het Conservatorium of bij een andere instelling of firma. De prijs is in dit geval afhankelijk van de instelling of firma waar je het instrument huurt.
  3. Je kan zelf een instrument aankopen. Op korte termijn is dit de duurste optie maar op lange termijn zeker de beste. Zo kan je ook zelf de kwaliteit van je instrument bepalen.