Dirigent harmonieorkest

Roel Aerts

Roel Aerts is met zijn vrouw en dochters woonachtig te Diest. Als zesjarige startte hij zijn muzikale loopbaan als trommelaar bij de K.F. Sint-Hubertus uit Schaffen, waarna hij op 8-jarige leeftijd aan een opleiding bugel begon in de muziekacademie te Diest en op zijn 14de overschakelde naar zijn grote liefde, de bastuba.

 

Na zijn secundaire school lonkte de weg naar een leven als professioneel muzikant en begon Roel de opleiding Tuba en Pedagogie aan het Lemmensinstituut te Leuven. Na selectieproeven belandde hij vervolgens als solo tuba bij het Symfonische Jeugdorkest van Vlaanderen o.l.v. Robert Groslot. Op aanraden van deze laatste vervolmaakte Roel zijn tubastudies aan het conservatorium te Antwerpen bij Hendrik-Jan Renes (solo tuba bij het Rotterdams Filharmonisch Orkest).

 

Enkele jaren later kreeg Roel een ongeval waardoor hij 2 jaar lang geen tuba meer kon spelen. Hij stapte in het onderwijs en werkte zich ondertussen op tot Pedagogisch begeleider muzische vorming en media bij het Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Roel is dan ook een gedreven en gemotiveerd persoon die probeert het beste in iedereen naar boven te halen. Samenwerken en motiveren zijn twee troeven die hij volop benut in zijn functie als dirigent.

 

In 2013 besliste Roel om zich nog verder in muziek te specialiseren en begon hij de opleiding Directie Instrumentale Muziek te Genk, bij gerenommeerd dirigent en componist Kevin Houben. In 2016 studeerde hij er af met grootste onderscheiding. Ook als componist zette Roel ondertussen stappen met onder meer het werk Deadline, een stuk voor fanfare in ere-afdeling dat veel lovende woorden kreeg van juryleden Bert Appermont en Willy Fransen.

 

Als dirigent deed Roel al heel wat ervaring op in verschillende fanfares in eerste en hogere afdelingen. Hij wenste echter ook een harmonie te dirigeren en kwam daarvoor in augustus 2016 bij ons terecht.

 

Dat Roel Aerts een muzikale duizendpoot is, is dus duidelijk. Hij speelt ondertussen terug bastuba in de K.F. Sint-Hubertus uit Schaffen en regelmatig als vervanger in verschillende andere orkesten. Daarnaast heeft hij ook ervaring op blokfluit, piano, gitaar, tuba, trombone en bastrombone. Roel was ook voorzitter van de orkestraad van het Filharmonisch Jeugdorkest van Vlaanderen en richtte zijn eigen muzikaal meespeeltheater "Professor Muzidra" op.