Waar kan je een instrument bekomen?

De aankoop van een instrument is vaak duur en ongelukjes met bijvoorbeeld deuken tot gevolg zijn snel gebeurd. Daarom raden we je aan om de eerste jaren op een goedkoop instrument te oefenen. Als je in de nabije toekomst of onmiddellijk wil toetreden tot ons orkest, dan kunnen we je voor een laag bedrag een degelijk oefeninstrument ter beschikking stellen. Een aantal instrumenten hebben we in voorraad, andere kopen we aan indien nodig (en financieel haalbaar). Je kan ook een instrument huren bij o.a. het SLAC conservatorium te Leuven.

 

Na enkele jaren ervaring raden we je aan om zelf een goed muziekinstrument te kopen. Ook de muziekschool zal dit adviseren als het niveau dat je bereikt hebt een beter instrument vereist. Bovendien laat dit ons toe om jouw instrument te gebruiken voor nieuwe beginnende muzikanten. Er is vaak wel een muziekhandel in je buurt. Bij onze sponsors vind je er bijvoorbeeld enkele terug.

 

De reparatie en het onderhoud van instrumenten die eigendom zijn van ons orkest gebeuren op onze kosten als deze het gevolg zijn van normale slijtage. Bij reparaties te wijten aan ongevallen of onvoorzichtigheid heeft het bestuur steeds het laatste woord.